Index / Ombouwen / Ombouwen Roco 1700


Ombouwen Roco e-lok 1700 serie naar DCC Digitaal.In het voorbeeld is een Lenz 'Standaard +' Decoder gebruikt, andere decoders zouden kunnen afwijken qua kleurstelling.

(Zet uw soldeerbout/station alvast aan)
1.1. Neem de lok in de hand, en houd deze ondersteboven.
1.2. Druk met een kleine platte schroevendraaier de 2 kapsluitingnokjes iets naar buiten, deze bevinden zich in het midden aan de zijkant van de trein.De kap is nu los van het motorgedeelte, leg de kap terzijde, deze hebben we voorlopig niet meer nodig.

2.1. Verwijder de standaard elektra en zet de stroomafname op 'bovenleiding', zo loopt er geen onnodige stroom door de printplaat.2.2. Plaats de decoder in het frame. Zorg dat de draadjes wel naar boven kunnen buigen en straks niet klem tegen de kap komen te zitten.3.1. Bewerk de printplaat zoals aangegeven in de onderstaande foto.3.2. Soldeer nu de draden zoals aangegeven in de onderstaande foto.


Noot: De groene decoderdraad word in deze lok niet gebruikt. Deze is voor additionele verlichting.

3.3. Test de lok op functioneren. Indien niet o.k., storing oplossen door ombouw stappen te controleren, indien wel o.k., verder gaan met volgende punt.

3.4. Plaats de kap weer op de lok, druk deze voorzichtig naar beneden, hij moet vast klikken.


De 1700 is nu omgebouwd, veel rij plezier.

Disclaimer:
De bovengenoemde ombouwbeschrijvingen zijn geschreven door Hanulveen.nl, deze vertegenwoordigen in geen zin de wijze van inbouwen aanbevolen door een of meerdere fabrikanten. Hanulveen.nl kan en zal geen aansprakelijkheid erkennen in geval van schade, het zij direct of indirect, danwel aan derden, door het inbouwen volgens bovengenoemde inbouwbeschrijvingen. Daar modelspoor modellen kunnen afwijken qua fabricagewijze en uitvoering, hoeven bovenstaande ombouwbeschrijvingen niet perse correct te zijn voor uw exemplaar. Het dient daarom aanbeveling u ervan te verzekeren dat het model dat u wilt ombouwen 100% overeenkomt met het omschreven ombouw model.